Juha od riba i krompira

Potrebno:

75 dag riječne ribe

(grgeč. pastrva…)

50 dag krumpira

1 velika glavica luka

8 zrna pimenta

1 list lovora

1/2 žlice soli

2 žlice maslaca

1/2 čaše kiselog vrhnja

1 svežnjić kopra

1 vršak noža bijelog papra

Priprema :

Ribu očistiti, oprati obrisati i narezati na krupnije komade.

Krumpire očistiti i narezati na veće kockice.

Luk narezati na kolutiće

Složiti kockice krompira u posudu, na njega luk, lovor piment i na vrh komade ribe.

Posoliti i po vrhu rasporeditidi maslac narezan na listiće, preliti vodom i kuhati 35 minuta.

Umiješati u juhu vrhnje,popapriti i po potrebi dosoliti

Kopar oprati ocijediti i nasjeckati.

Posuti ga po juhi prije posluživanja

Uz ovu juhu dobro ide hrskavi raženi kruh

Dobar tek

Comments are closed.